Sweet & Spicy

Intro
Op een mooie zonnige herfstmiddag heb ik Kelly van "Sweet & Spicy" uitgenodigd voor een bakkie thee en een leuk gesprek. Ik heb Kelly zelf ontmoet toen wij samen een gesprek hadden bij 'In de Buurt Zoetermeer'. Wij zijn allebei de zogeheten 'foodies' en hadden eigenlijk al snel een leuke klik en dezelfde interesses. Dit is uitgegroeid tot een mooie vriendschap.
Het leek me ontzettend leuk om jullie mee te nemen in de wereld van Sweet & Spicy. Ik verklap nog niet teveel, want waar Sweet & Spicy voor staat lees je vanzelf terug.

Hoe ben je op het idee gekomen om Sweet & Spicy te beginnen?

Eigenlijk werd ik geïnspireerd door mijn schoonvader. Wanneer hij ergens uit eten ging maakte hij altijd een foto en schreef hier een leuk tekstje bij. Dit plaatste hij dan op Facebook.
Ik ben hier jaren geleden ook mee begonnen op Facebook. Wanneer ik bij een Hotspot uit eten ging maakte ik dan een foto. Het bleek een uit de hand gelopen hobby te worden, want na Facebook openende ik ook een instgrampagina en uiteindelijk een website.  Op mijn website ben ik blogs gaan schrijven over de plekken en hotspots waar ik uit eten ging. Natuurlijk ook soms met mijn ongezouten mening. Toen ik net startte ging ik zelf naar restaurants toe, maar naarmate ik als Sweet & Spicy bekender werd kreeg ik ook uitnodigingen om ergens te komen eten en proeven.
Sinds de coronatijd, waarin horeca helaas moest sluiten, ben ik ook recepten gaan delen. 

Hoe is de naam Sweet & Spicy gekomen?
Toevallig bestaat Sweet & Spicy dit jaar 3 jaar. Op 17 Oktober 2017, om precies te zijn, heb ik een Instagram pagina aangemaakt voor mijn 'foodfoto's'. Ik had nog geen naam en op die avond heb ik samen met mijn vriend de naam Sweet & Spicy bedacht. De meeste mensen denken dat Sweet & Spicy betekent dat we van zoet en pittig eten houden, maar dit is niet zo. De naam is ontstaan uit het feit dat mijn vriend een echte lieverd is en ik pittig ben.

Wat is de rol van jullie beiden binnen Sweet and Spicy?
Ik ben echt 'de drive' achter Sweet & Spicy. Ik schrijf de blogs en recepten uit, onderhoudt de socials, maak de foto's, ik kook en ik heb het contact met de restaurants of bedrijven voor de samenwerkingen.
Sweet wast af (haha!), proeft en geeft zijn mening over het eten (hotspots) Sinds kort heeft hij een plek in de highlights op Instagram waar zijn speciaal bieren worden uitgelicht, Inmiddels heeft hij 456 soorten bier geproefd en we vonden het tijd om dit te delen met anderen. Daarnaast heeft hij ook sinds kort een highlight met de burgers. Hij is dol op burgers!

Wat is je uiteindelijke droom met Sweet & Spicy?
Mijn droom is uiteindelijk om van Sweet & Spicy te kunnen leven. Ik heb ontzettend veel ideeën hierover, maar hierover wil ik eigenlijk nog niet teveel verklappen. Dus dat doe ik dan nu ook nog niet.

Waar haal je je inspiratie vandaan op gebied van gerechten?

Mijn inspiratie haal ik van internet en uit kookboeken. Ik moet wel zeggen dat ik altijd graag een eigen draai geef aan een bestaand recept. Als ik dit doe schrijf ik het recept uit op mijn website en kunnen anderen er ook van genieten. Soms zijn er ook recepten waar je niets aan moet willen veranderen. Deze recepten schrijf ik dan niet uit voor op mijn eigen website. Ik maak er dan een foto van, maar geef mijn volgers dan de naam en link door op mijn socials.
Ik denk dat ik best veelzijdig ben op het gebied van eten en mijn recepten. Ik deel gezonde recepten maar ook recepten die wat minder gezond zijn. Ik gebruik vlees, vis, maar ook vegetarisch. Zo is er voor een ieder wat wils.
Daarbij vinden wij het ook erg belangrijk om bewuste keuzes te maken. Daarom eten wij bijvoorbeeld ook met regelmaat vegetarisch en kiezen we bij het gebruik van vlees ook voor bijvoorbeeld biologisch.

Wat is je favoriete gerecht?
Mosselen! Je kunt me er echt voor wakker maken. In alle soorten; gekookt, gewokt, gebakken, gefrituurd. Ja, mosselen zijn écht mijn favoriet!

Wat is je favoriete snack?
Een kaasplank, dat is echt mijn guilty pleasure. Van zoetigheden ben ik niet zo. Maar een wereld zonder kaas kan ik me niet voorstellen!

Hoe ziet jou ideale weekend eruit op gebied van eten?
Kaas, wijn en met Sweet op de bank. Dat is echt mijn ideale weekend. Doordeweeks eten wij eigenlijk altijd best gezond. Maar vanaf Vrijdagmiddag is het genieten. Dan haal ik heerlijke wijntjes en bieren in huis en eten we over het algemeen het hele weekend allerlei heerlijke dingen of gaan we uit eten. Het weekend is bij ons genieten!

Was je vroeger al veel bezig met koken?
In mijn familie werd er al veel gekookt,. Zo ook bij mijn oma. Wanneer wij bij haar kwamen ontbrak het ons nergens aan. Ze maakte allerlei hapjes en lekkernijen en deed dat eigenlijk altijd zonder pakjes en zakjes. We zijn er echt mee op gegroeid. Eten is bij ons écht gezelligheid en samen zijn. "Eten verbindt!"
Ik kom oorspronkelijk uit het "Bourgondische Brabant", dus ik weet wel wat lekker eten is. 
Sinds 6 jaar ben ik veel actiever bezig met eten en het koken ervan en merk ik dat dit echt een 'boost' heeft gegeven aan eten bereiden. Ik ben er meer en veel vaker mee bezig. Ik vind het leuk om er meer tijd aan te besteden. Dat het eten nét even wat specialer en culinairder wordt.

Wat vind je het leukste aan Sweet & Spicy?
Als eerste vind ik Sweet natuurlijk het allerleukste 😊
Daarnaast vind ik de contacten en nieuwe mensen die je leert kennen ook enorm leuk. Ik vind Instagram heel erg leuk en ook de uitnodigingen en samenwerkingen die ik hieruit krijg.
Het is superleuk om te zien dat mensen je recept maken en ik andere mensen daardoor inspireer.
En het blijft enorm leuk om de nieuwe hotspots te bezoeken. Dat is natuurlijk hetgeen waar Sweet & Spicy voor staat en waarmee het begonnen is.  
Sinds kort is het een combinatie geworden van de hotspots en het delen van recepten.

Wie is  jou voorbeeld in "foodie-land"?
Mijn tante Sharon en Miljuschka. Je vindt mijn tante ook op instagram https://instagram.com/liebregtsrodie 

Waarom zijn zij voorbeelden voor je?
Mijn tante, omdat zij culinair kan koken. Ze kookt en presenteert echt restaurantwaardig. Ze is voor mij een inspiratie, omdat ik dit ook wel zou willen kunnen, het is bewonderenswaardig.
Ze is begonnen vanwege haar passie en liefde voor eten en op latere leeftijd heeft zij een opleiding gevolgd en is ze uiteindelijk in een restaurant gaan werken. Zo zie je maar dat je je dromen moet en kunt najagen, hoe oud je ook bent. Dat is echt een voorbeeld.
Miljuschka is een voorbeeld voor me, omdat ik haar een leuk puur en echt persoon vind. Daarbij vind ik het ook tof hoe gepassioneerd ze over haar eten en het maken ervan praat. Ze is voor mij echt een voorbeeld in hoe zij het onder andere doet m.b.t. eten, koken en het delen van recepten.

Welke Instagram pagina's volg je graag en waarom?
Miljuschka, vanwege bovenstaande reden.  https://www.instagram.com/miljuschka/
Mandy & More, Ik vind de humor die zij heeft écht hilarisch en ze deelt ook haar eten. https://www.instagram.com/mandyandmore/ 
Worstenbrood en Wijn, als je lekker bourgondisch wil eten moet je bij haar zijn! 
https://www.instagram.com/worstenbrood_en_wijn/
Anniepannie, Ze is superleuk om te volgen, heeft kleurrijke foto's en is een motivatie op gebied van het eten van gezonde groenten. https://www.instagram.com/anniepannie_nl/
Charlie's Kitchen, Ze deelt makkelijke recepten, is voedingsdeskundige en deelt tips om je goed te voelen (óók voor de mindset)  https://www.instagram.com/charlie_s_kitchen/ 

Wil je de lezers nog iets meegeven?
Als het had gekund kregen ze nu allemaal een kaasplank mee, hihi!!
Maar gezien dat niet gaat; "Geniet van het leven, het liefst op Bourgondische wijze!"

 

Ik wil Kelly van Sweet & Spicy heel erg bedanken voor haar tijd en het leuke gesprek dat wij hadden. Natuurlijk kan ik me voorstellen dat je na dit interview benieuwd bent geworden naar meer van Sweet & Spicy. Daarom zal ik hieronder alle gegevens noteren met bijbehorende links, zodat je snel op 1 van de socials terecht komt.

Wil je na het lezen van deze "Meet Up" ook graag in contact komen voor een interview of heb je vragen?
Mail mij of plaats je vraag in het onderstaande formulier. Ik reageer dan zo snel mogelijk.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.