Butter Chicken (High Protein)

Macro's per persoon: 376,5 Kcal/ 50P/ 21 C/ 9F

Een gemiddelde échte Butter Chicken is behoorlijk calorierijk, omdat er nogal eens slagroom en/ of roomboter wordt gebruikt. Op zich is dat natuurlijk niet erg, want we moeten in het leven ook gewoon heel erg genieten en af en toe gewoon de calorieën laten voor wat ze zijn. Je kunt immers niet je hele leven calorieën tellen of willen diëten. Als je er goed op gaat moet je dat uiteraard gewoon doen.
Anyhows, wanneer je een enorme lekkere Butter Chicken kunt eten, maar toch beste macro's kunt hebben is dat een win win toch? Dat is mijn recept zeker. Smakelijk, kruidig, makkelijk te maken en super chille macro's. Schrijf je mee?

Ingrediënten:
[2 personen] 

Marinade kip:
- +/- 300 gram kipfilet 
- 3/4 tenen knoflook

- 1 eetlepel paprika poeder
- 1 eetlepel kurkuma
- 1 eetlepel garam masala

- 1 theelepel zout/ peper
- 120 gram Griekse Yoghurt (ik gebruikte Fage 0%)
- Een halve citroen uitgeknepen. Je kunt eventueel ook citroensap gebruiken

Saus:
- 1 ui (ik gebruikte zelf een rode ui, maar je kunt ook een witte gebruiken natuurlijk)
- 1/2 eetlepel paprika poeder
- 1/2 eetlepel kurkuma
- 1/2 eetlepel garam masala
- 1/2 theelepel zout/ peper
- 50 gram Griekse Yoghurt
- 20 gram cashewnoten  (ik gebruikte zelf de Dry Roasted van de Lidl, omdat ik die toevallig in huis had)
- 1 blik gesneden tomaten (= 400 gram)

* Voor alles geldt, gebruik je eigen keuze in producten, wil je een wat romigere kip kun je bijvoorbeeld ook andere Griekse yoghurt gebruiken. Of als je liever ongebrande cashews wil gebruiken, try it for yourself. De macro's zijn uiteraard gebaseerd op mijn recept.

Werkwijze:

- Eerst marineer je de kip, zodat de kruiden en yoghurt vast in kunnen trekken.
- Snij de kipfilet in kleine blokjes & pers de knoflook.
- Weeg de Griekse yoghurt af en marineer de kipfiletblokjes met de yoghurt, knoflook en kruiden. Schep de kip goed om.
- Zorg dat de marinade goed in de kipfilet kan trekken door de kip even te laten rusten.
- In de tussentijd kun je de saus voorbereiden.
- Voor de saus snipper je een ui, weeg je de Griekse yoghurt en cashews af.
- Voeg wat olie toe in de pan en glaceer de uien. Voeg dan de cashews en kruiden toe. Wanneer het wat is ingetrokken voeg je de gesneden tomatenblokjes er aan toe. Voeg als laatste de Griekse Yoghurt toe en meng dit tot het een geheel is.
- Laat de saus ietsje afkoelen en blend het dan in een keukenmachine of blender tot een gladde massa.
- Bak dan de kip gaar. Wanneer de kip gaar is voeg je de glad geblende saus erbij toe en laat je het nog een minuut of 5 pruttelen.
- Je kunt de butter chicken natuurlijk eten met rijst, maar nóg lekkerder vind ik het persoonlijk met een vers naanbroodje erbij. Helemaal aan jou de keuze. Ernaast heb ik lekker wat rauwkost gemaakt. 
- Wanneer je het bordje opmaakt top je de butter chicken af met wat koriander (mits je dat lust) en drizzle je nog wat yoghurt erover heen (mooi voor onze insta foodies)
* Het recept voor het Naanbrood vindt je hier: Easy Garlic Naanbrood

Eet Smakelijk!

En tag me even als je hem hebt gemaakt en hoe je hem vond! 🖤

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb