Donuts!

I 'Donut' care? Of course i care, want Donuts wil je toch iedere dag eten?? Yammie.
Omdat ik deze donuts binnen mijn healthy lifestyle wil hebben passen, heb ik het receptje dat ik altijd gebruik voor mijn wafels getest. En eerlijk, ben er tevreden mee. Dus hier komt ie:

Wat heb je nodig?
- Een siliconen donutvorm of zo'n donutmaker
- 34 gram speltmeel
- 15 gram whey vanille *
- 1 ei, 1 eiwit
- 70ml melk **
- 1 theelepel honing
- 1 theelepel bakpoeder
- eventueel een spuitzak

Voor de topping:
- Pure chocolade, tenminste 73% cacao (ik heb dit niet afgewogen, omdat ik meer chocolade nodig had. Bedenk dat je er 8 donuts mee moet dippen)
- Pure chocolade met sinaasappel (ongeveer 2 a 3 blokjes)

* Je kunt ook kiezen voor een andere smaak Whey
** Je kunt kiezen voor gewone melk, maar je kunt ook kiezen voor een plantaardige melk

Werkwijze:
- Verwarm de oven voor op 175/180 graden
- Breek de pure chocolade en verwarm deze 'Au bain Marie'
- Voeg alle droge ingrediënten toe in een kom, daarna alle natte. Mix dit tot een glad geheel.
- Zelf vond ik het prettig een spuitzak te gebruiken om het beslag gelijkmatig en niet in overvloed te verdelen in de bakvorm. Wanneer er teveel in zit bakken de donuts dicht en zit er geen gaatje in. Dan heb je direct geen Donut meer ;-)
- Wanneer je de vorm hebt gevuld zet je deze in de oven voor ongeveer 15 minuutjes. Bij 180 graden wellicht iets korter.
- Breek ondertussen een paar blokjes chocolade met sinaasappel af en hak deze fijn. Doe de fijngehakte stukjes in een schaaltje
- Wanneer de donuts klaar zijn laat je ze even afkoelen
- Dip de donuts in de gesmolten chocolade en daarna direct in de chocostukjes
- Je kunt de donuts nog een dagje bewaren in de koelkast.

Smullen!!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.