Breakfast Protein Soufflé

Een poosje geleden wilde ik een Protein Soufflé maken met Wheytella van Body en Fitshop, maar mede door mijn heteluchtoven-stand en het eigenwijs zijn met kloppen vond ik dat ik niet het beoogde resultaat haalde. Daarom vandaag tijd gemaakt voor het 'Finetunen' van dit recept. Ik wilde een aantal verschillende extra ingrediënten gebruiken. Ik zal het basisrecept hieronder uitschrijven en vertellen welk ingrediënt ik heb toegevoegd bij de andere 2 soufflés.

Wat heb je nodig?
- Een klein ovenschaaltje/ souffléschaaltje
- 2 eieren
- 2 Eetlepels Wheytella

Naast het basisrecept heb ik dus ook 2 varianten gemaakt. Hieronder de extra ingrediënten die ik heb gebruikt;
Voor variant 1 heb je nodig; 1 eetlepel kokosbloesemsuiker, voor variant 2 heb je nodig; 15-20 druppeltjes van de flavourdrops van Body en Fitshop. Ik heb zelf "Karamel" gebruikt, omdat dit goed matcht met de Wheytella.

Wat moet je doen?
- Verwarm de oven op 200 graden
- Doe 2 eetlepels wheytella in een kommetje
- Ontvet een glazen of metalen kom met wat citroensap
- Scheid de 2 eieren en doe de eidooiers bij de wheytella, doe de eiwitten in de ontvette kom
Wanneer je een variant wil maken voeg je het extra ingedrient nu toe
- Mix de wheytella, de eidooiers (en het extra ingrediënt) met een vork of kleine garde
- Klop het eiwit stijf met een mixer, totdat het piekerig is
- Meng het eiwit voorzichtig met het chocolademengsel
- Giet het mengsel over in het ovenvaste schaaltje
- Zet het in de voorverwamde oven voor 12-15 minuten. Dit is wel wat afhankelijk van de oven. Ik merk dat het in een heteluchtoven sneller gaat.
- Wanneer de soufflé klaar is haal je hem uit de oven en kun je hem toppen met rood fruit, heerlijk!

Zoals je op de laatste foto kunt zien is de soufflé perfect gelukt wanneer de structuur luchtig is en een beetje lijkt op cake. Wanneer het bijna compact en donker ziet, dan heeft de soufflé te lang in de oven gestaan en is het raadzaam om een volgende keer een kortere baktijd aan te houden. Zoals aangegeven is het bakken van een soufflé zeer afhankelijk van de oven.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb