Easy Garlic Naanbrood

Macro's per stuk: 147 KCal/ 7P/ 26C/ 0,5F

Iets waar ik altijd blij van wordt is vers gebakken brood. Ik  hoop ook dat het tijdperk dat mensen bang worden van brood een beetje voorbij is, want brood of broodsoorten passen prima binnen een gezonde levensstijl.
Naanbrood; iets dat ik eigenlijk al jaren zelf maak. Zo ontzettend lekker en eigenlijk supermakkelijk te maken met weinig ingrediënten. Geloof me als ik zeg dat wanneer je het een keer geprobeerd hebt je het voortaan zelf zal maken! Want de geur van vers gebakken brood is echt een van mijn faves! Komt 'ie!

Ingrediënten:
[2 Naanbroodjes]
- 65 gram zelfrijzend bakmeel
- 70 gram Griekse Yoghurt *
- Snufje bakpoeder
- Snufje zout
- 1 of 2 teentjes knoflook (naar smaak)
- Peterselie (klein handje)

* Heb je geen Griekse Yoghurt in huis, dan kun je ook gerust Magere Kwark gebruiken.

Werkwijze:
- Het is heel simpel, weeg de ingrediënten af en pel de knoflook.
- Meng eerst de Griekse Yoghurt met de droge ingrediënten.
- Wanneer je deegje goed gekneed is voeg je de peterselie en knoflook toe en kneed je het nog even door.
- Maak 2 bolletjes van dezelfde grootte
- Verhit een pan op het vuur. Ik  heb een grillpan gebruikt. Een klein beetje olie is gewenst tegen het plakken. Maar echt alleen voor het uitstrijken.
- Rol de deegbolletjes in een platte ovaal en bak ze ongeveer 3/4 minuutjes uit beide kanten tot het de gewenste kleur krijgt. Ik vind ze zelf het lekkerste zoals op de foto, mooi bruin met de mooie 'grillpan stripes'.

Je kunt de Naanbroodjes bij van alles eten. Lekker als dipbrood, maar het is ook zeer geschikt voor gerechten zoals bij mijn Butter Chicken (High Protein)

Wanneer ga jij een poging doen? Laat je het me weten door me te taggen op Instagram of door even een reactie achter te laten? Ik ben benieuwd!  🖤

Maak jouw eigen website met JouwWeb