Courgettesoep

Ingrediënten:
- 2 Courgettes
- 1 Ui
- 2 Teentjes knoflook
- 2 Groenten bouillonblokjes
- 1 Liter water
- Olijfolie
- 100 Gram kookroom/ slagroom (ik gebruikte kookroom light)
- Eventueel ter garnering; gebakken spekjes of gerookte zalmsnippers.
- Eventueel verder op smaak brengen met zout en peper. (ik vind dit persoonlijk niet nodig)

Werkwijze:
- Snij allereerst de courgettes in blokjes, snijd de ui in 'snippers' en ontvel de knoflook en snijdt deze heel fijn (of doe hem in de knoflookpers)
- Verhit een scheut olijfolie in de soeppan. Fruit hierin de ui en knoflook, voeg de courgette toe en bak deze 5 minuutjes mee.
- Voeg hierna 1 liter water aan de soeppan toe en voeg de bouillonblokjes eraan toe. Breng het water aan de kook en zodra het water kookt zet je het vuur laag. Laat het nog ongeveer 20 minuutjes pruttelen.
- Pureer de soep met een staafmixer. Roer als laatste de room erdoorheen. Let op dat de soep niet kookt, de room kan hierdoor schiften.
- Schep de soep in de kommen en garneer de soep met de spekjes of zalm.

* Wanneer je de soep wil invriezen is het van belang dat je de room niet toevoegt. De soep kan hierdoor zuur worden.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb