Gnocchi Ovenschotel

Heel veel verzoekjes kreeg ik nadat ik dit plaatje deelde op mijn instagram. Een goed gevulde ovenschotel met Gnocchi! En "what the Gnochh", onder welke steen lag ik? Ik heb het bestaan van Gnocchi totaal over het hoofd gezien, maar nu ik het ontdekt heb heb ik het al 3 keer gegeten in één week. En dus ontwikkelde ik ook dit plaatje van een gerecht.

Ik heb de saus door drieën gedeeld waardoor ik ook nog eens perfecte macro's had voor een avondmaaltijd met dit gerecht. Ik zal hem dus voor dit recept voor 2 personen uitschrijven.

Ingrediënten:
[2 personen]
- 1 pak gnocchi, verse gnocchi +/- 400 gram of een pak uit het pasta schap.
- 250 gram rundergehakt
- 1 pot saus (400ml), ik gebruikte "Mutti Parma Polpa" (tomatenpulp)
- 1 zak babyspinazie (200 gram), voor extra groente kun je er 2 toevoegen!
- 1 goede hand vol basilicum
- 125 gram snoeptomaatjes/ romatomaatjes
- +/- 30 gram geraspte mozzarella 
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- kruiden; zout, peper en Italiaanse kruiden naar smaak

De basis voor saus die ik gebruikte. kun je onderaan het recept vinden (foto) Laag in suikers ten op zichte van gewone pastasaus. Dit is voor mij prettig, maar je kunt natuurlijk gebruiken wat je zelf het lekkerste vindt.

Werkwijze:
- Snipper de uit en ontvel de knoflook.
- Snij de snoeptomaatjes alvast in vieren.
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Vet een ovenschaal in.
- Verhit wat olie in een pan en fruit hierin de ui en de knoflook. 
- Rul het gehakt gaar en voeg de kruiden toe naar smaak. 
- Voeg de spinazie toe en laat het slinken
- Voeg de saus toe en verwarm het nog kort.
- Voeg de gnocchi toe en roer het om. Dit kan prima als het vuur al uit is.
- Doe het mengsel in een ovenschaal en top het met de basilicum en de snoeptomaatjes. De basilicum hoeft niet gesneden, maar kun je gewoon grof vanaf het takje in de ovenschaal doen. Als laatste dek je het af met de mozzarella.
- De ovenschaal gaat 15 minuten de oven in, totdat de kaas goed gesmolten en goudbruin is.

Een easy en makkelijk recept voor als je lekker wil eten, maar geen zin hebt om uren in de keuken te staan.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb