Perzik Mango taartje

Een receptje uit 2016, van mijn oude website; taartjestijd!

Op Instagram vind je een heleboel lekkers. Een van de dingen die ik een poos terug tegenkwam waren deze Healthy taartjes.
Ik dacht "Die móet ik maken". Het zag er zó geweldig lekker uit. Dit taartje was in de smaak 'Aardbei-limoen-framboos'. Nadat ik dit heerlijke taartje had gemaakt dacht ik meteen aan een 2.0 variant. Eentje met een net zo'n fris fruitje erin verwerkt.

Wat heb je nodig:
Ik heb een brownie bakvorm gebruikt van de Hema. Deze is 20x28 cm. Hierop is mijn recept ook gebaseerd.
Ook heb je een krachtige keukenmachine nodig.

Voor de bodem:
- 120 gram havermeel (simpel te maken door havermout te blenden)
- 12 Medjoul dadels ontpit
- 50 gram gesmolten kokosolie
- 2 Eetlepels rauwe cacao

Middelste laag:
- 750 gram Almhof 0% vet kwark, smaak Abrikoos/ Perzik
- 5 blaadjes gelatine

Bovenste laag:
- 400 gram diepvriesmango 
- 50 ml sinaasappelsap (ik heb zelf Coolbest gebruikt)
- 3,5 blaadjes gelatine

Bereidingswijze:
- Wel de dadels ongeveer 5 minuutjes in lauwwarm water. De keukenmachine zal het stukken beter doen op die manier.
- Haal het diepvriesfruit er vast uit, zodat het alvast kan ontdooien.
- Bekleed de vorm met bakpapier.
- Haal de dadels uit het water en doe ze in de keukenmachine. Als de dadels fijngemalen zijn voeg je de rest toe (havermout, cacao, kokosolie) Meng het tot een geheel.
- Vervolgens stort je het mengsel in het bakblik en verdeel je dit over de bodem. Druk het goed aan. Eventueel met een natte lepel.
- Zet het bakblik een kwartiertje in de koelkast.


- Week de gelatineblaadjes in water (5 minuutjes)
- Verwarm ongeveer 4 eetlepels kwark in een pannetje en voeg de uitgeknepen gelatineblaadjes toe. Wanneer de gelatine is opgenomen in de kwark voeg je de rest van de kwark toe (hoeft niet lang op te staan). Roer het goed door elkaar en stort het kwarkmengsel bovenop de bodem in het bakblik. Zet het voor een half uur terug in de koelkast.

- Week de blaadjes voor de bovenste laag op dezelfde manier als de vorige.
- Pureer de mango in de keukenmachine en voeg als laatst de sinaasappelsap toe.
- Warm een klein beetje op in een pannetje. Voeg hier de uitgeknepen gelatineblaadjes toe. Als dit opgenomen is voeg je de rest van de mango toe. Wederom hoeft het niet lang op te staan. Maar het moet wel een glad mengsel zijn dat een geheel is.
- Verdeel dit mengsel over de kwarklaag.
- Zet het blik terug in de koelkast en laat het een nachtje opstijven. Handige tip is om het de volgende dag een uurtje in de vriezer te zetten. Wanneer je het taartje dan uit het bakblik haalt kun je er mooie taartjes van snijden.

Daarbij kunnen de taartjes ook ingevroren worden. Zelf vind ik wel dat het verliest qua "mooiheid". De smaak blijft perfect!
Omdat het een oud recept betreft heb ik hier geen macro’s in berekend.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.