Pasta met frisse avocadosaus

Een pasta is altijd heerlijk en lekker snel te maken. Zelf ben ik niet een enorme pasta eter, maar deze pasta is écht wel mijn favoriet. Ergens ooit een basis recept gezien. Maar ik ben ik niet als ik er niet een eigen draai aan geef. Dus hier het recept voor mijn pasta met frisse avocadosaus.
Meteen een disclaimer; ik noteer bij deze pasta niet de macro's, omdat je ontzettend kunt spelen met de ingrediënten, hoeveelheid en de soort. Ik plaats hier het recept wat ik altijd maak en vanuit daaruit is het ieder voor zich, want we hebben allemaal onze favorieten immers 😊
De macro's zijn overigens supergunstig. Je krijgt de juiste vetten en voldoende eiwitten binnen in één maaltijd en het is weer eens iets anders dan de pasta met rode saus!

Ingrediënten:
[2 personen]
-  150 gram Pasta ongekookt (geheel naar eigen soort/smaak)
-  Afhankelijk van de grootte, 1 rijpe avocado (laatst had ik hele kleine, dan heb je er 2 nodig)
- 200 gram kipfilet
- 80 tot 100 gram Cherry of Roma tomaatjes
- 10 gram pecorino (kaas)
- 1/3 citroen of citroensap uit een flesje
- 1 halve ui
- 1 of 2 teentjes knoflook
- Basilicum 
- Peper en zout
- Knoflookpeper (te halen bij de Turkse supermarkt bijvoorbeeld)
- Optioneel; wat geroosterde pijnboompitten
- Een staafmixer

Werkwijze:
- Zet een pan water op het vuur
- Snij de kipfilet in klein blokjes of reepjes en kruid ze met de knoflookpeper. Je kunt eventueel variëren in de kruiden, maar ik vind het zelf erg lekker om een milde niet overheersende smaak te creëren.

- Ontdoe de avocado van zijn schil en pit. Doe hier naar smaak wat peper en zout bij, pers wat citroensap uit (dit is ook naar smaak, de hoeveelheid citroen maakt het frisser), doe ongeveer 10 gram basilicum erbij. Blend dit alles door elkaar met behulp van de staafmixer tot een gladde, zachte moes. De saus is  nu klaar.
(Wanneer je lang wacht kun je de pit in de saus bewaren, dit zorgt ervoor dat de avocado niet bruin wordt) 
- Snij de Cherry of Roma tomaatjes in 2 of in 4-en.
- Snij de ui in kleine blokjes, pers de teentjes knoflook en fruit ze aan in een pan.
- Wanneer de ui en knoflook goudkleurig zijn bak je de kip gaar.
- Doe de pasta in de pan en kook deze zoals aangegeven staat op de verpakking.
- Wanneer je optioneel pijnboompitjes wil toevoegen, moet je deze goudbruin roosteren.
- Giet de pasta af en doe deze in het bord. Hierboven op komen de kipblokjes, de avocadosaus, de tomaatjes rondom. En als 'finishing touch' de pecorino en eventueel de pijnboompitjes. Om het helemaal af te maken is een blaadje basilicum natuurlijk een lust voor het oog.

Bon Appetit!

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb