Lichte Kippensoep

Een soepje is altijd een goed idee. Zeker als je een lichte maaltijd wil voor het sporten of een diner voorbereid en het dus niet zo zwaar moet vallen dat niemand het toetje bereikt, omdat ze al vol zitten. Een heerlijk en simpel licht kippensoepje!

Ingrediënten:
[voor 4 personen]
- 1 pot Maggi 1,2,3 Basis voor soep (kip)
- Water
- 15 gram verse platte peterselie
- 1 prei
- 1 zoete puntpaprika
- Ongeveer 100 gram kipgehakt

Werkwijze:
- Schenk de bouillon in een pan en voeg er met dezelfde pot 2 potten water toe. Breng het tegen de kook aan.
- Snijd de peterselie fijn. Bewaar een klein beetje peterselie voor de garnering.
- Meng het kippengehakt met fijngesneden peterselie, zout en peper. Draai kleine balletjes van het kippengehakt.
- Snijd de prei in halve ringen en de paprika in kleine blokjes. Of voor een leuk effect kun je rondjes uitprikken uit de paprika door middel van een appelboor.
- Voeg de kippenballetjes en de prei toe aan de soep. Voeg als laatste de paprika toe. Breng het als laatste op smaak met peper en zout naar wens.
- Na 15 minuutjes is het tijd om de glaasjes of kommetjes te vullen met soep en als garnering nog wat peterselie.

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb