Mini Donuts 2.0

I ‘donut’ care? We do!! Want wat als je een guilty pleasure kunt veranderen in een healthier style?
Yas, than we DO care. Ik had al een donut receptje erop staan, maar ik geloof dat deze nieuwe versie me meer aantrekt. Betere macro verhoudingen en weinig ingrediënten. Alles wat je in een goed recept zoekt!

 

Wat heb je nodig? 
- Een siliconen donutvorm 

- Een spuitzak (niet perse nodig, wel heel handig)

- 30 gram havermeel/ fine oats (makkelijk te maken door havermout te blenden)

- 20 gram whey vanille

- 1 ei (Maat S/M)

- 100 gram skyr of magere kwark

- 3 gram bakpoeder

- Optioneel; pure chocolade 70% (25 gram/ 3gr per donut)

 

Werkwijze
- Verwarm de oven voor op 180 graden
- Weeg de ingrediënten af en meng ze tot een glad geheel. Dit kan gewoon met een garde. 

- Wanneer je een spuitzak gebruikt, vul je de spuitzak me het mengsel en vul je de donutvorm.

- Zet de bakvorm in de voorverwarmde oven voor 15 minuutjes. De Donuts zijn goudbruin wanneer ze uit de oven komen.

- Optioneel en eigenlijk vooral echt een briljant idee is om ze te dippen in de pure chocolade. Ik gebruikte 70% pure chocolade, je kunt ook melkchocolade gebruiken of een nog puurdere variant. De macro’s veranderen hierdoor natuurlijk wel.

 

Hieronder heb ik op basis van bovenstaande ingrediënten de macro’s berekend:

Macro’s gebaseerd op 8 donuts:

315 kcal/ 38P/ 23KHD/ 7F
Per donut: 39 kcal/ 4,8P/ 2,8KHD/ 0,8F


Macros’s gebaseerd op 8 donuts met chocodip:

448 kcal/ 40P/ 31KHD/ 17F

Per donut: 56kcal/ 5P/ 3,8KHD/ 2,1F

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.